Fokus

Alek Boldvin na snimanju ubio direktorku fotografije, i ranio režisera - ispituje se replika pištolja iz koje je pucao

Komentari

Autor: AP

22/10/2021

-

08:31

Alek Boldvin na snimanju ubio direktorku fotografije, i ranio režisera - ispituje se replika pištolja iz koje je pucao
Alek Boldvin na snimanju ubio direktorku fotografije, i ranio režisera - ispituje se replika pištolja iz koje je pucao - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka fotografije je poginula, a režiser je ranjen u nesreći tokom snimanja filma u Novom Meksiku, kada je glumac Alek Boldvin pucao iz replike pištolja. Zvaničnici šerifa okruga Santa Fe rekli su da su ranjeni Halina Hačins, direktorka fotografije za film "Rust" i režiser Džoel Suza.

Oko 14 časova policija se javila na poziv, nakon čega je hitno stigla i hitna pomoć, rekao je portparol šerifa Huan Rios. 

"Ova istraga ostaje otvorena i aktivna. Nikakve optužnice nisu podignute u vezi sa ovim incidentom. Detektivi i dalje ispituju svedoke", rekao je Rios u saopštenju. 

Takođe, kako je naveo, detektivi istražuju kako i koja vrsta replike pištolja je korišćen, prenosi AP.

EPA/JUSTIN LANE

 

Hačins (42) je prebačena avionom u bolnicu Univerziteta u Novom Meksiku, gde ju je medicinsko osoblje proglasilo mrtvom, saopštile su vlasti. Souza (48) je kolima hitne pomoći prevezen u regionalni medicinski centar, gde se nalazi na lečenju zbog povreda.

Produkcija filma je zaustavljena.

Boldvinov portparol rekao je da se na snimanju dogodila nesreća koja je uključivala pucanj iz replike pištolja. Jedan lokalac rekao je da je 63-godišnji Boldvin viđen u četvrtak ispred šerifove kancelarije u suzama.

"Detalji su u ovom trenutku nejasni, ali radimo na tome da saznamo više i podržavamo istragu ovog tragičnog događaja", rekli su predsednik Međunarodno udruženje snimatelja Džon Lindli i izvršni direktor Rebeka Rajn u saopštenju.

Associated Press

Halina Hačins bila je direktor fotografije akcionog filma "Archenemy" iz 2020. godini. Diplomirala na Američkom filmskom institutu 2015. godine.

profimedia

 

"Tako sam tužan zbog gubitka Haline. I toliko je sve razbesnelo što ovako nešto može da se dogodi na snimanju. Bila je briljantan talenat koji je bio potpuno posvećen umetnosti i filmu", rekao je režiser koji je ranije sarađivao sa Halinom Adam Eđipt Mortimer na Tviteru. 

Rekao je da detektivi istražuju kako i koja vrsta projektila je ispaljena.

Snimanje filma "Rust" trebalo bi da se nastavi početkom novembra, navodi se u saopštenju za medije New York Film Office.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet