Fokus

Saradnica Hilari Klinton tvrdi da ju je napastvovao senator

Komentari

Autor: Tanjug

27/10/2021

-

10:18

Saradnica Hilari Klinton tvrdi da ju je napastvovao senator
EPA/GARY HE - Copyright EPA/GARY HE

veličina teksta

Aa Aa

Bivša bliska saradnica Hilari Klinton, Huma Abedin, napisala je u svojim memoarima da ju je  seksualno napao američki senator.

Abedin je u knjizi navela da je neimenovani političar napastvovao na kauču sredinom 2000-ih nakon što ju je pozvao u svoju kuću, gde je pokušao da je poljubi, a ona ga je odbila i pobegla, prenosi Gardijan.

Kako navodi britanski list, ova tvrdnja je detaljno opisana u njenoj novoj knjizi "Both/And: A Life in Many Worlds", koja će biti objavljena sledeće nedelje.

U knjizi opisuje seksualni napad dok priča o svom radu za Hilari Klinton, kada je bila američki senator za Njujork između 2001. i 2009, a Abedin, koja sada ima 45 godina, ne otkriva senatorov identitet, ni njegovu stranku.

Ona takođe u knjizi opisuje svoju ljutnju na nekadašnjeg supruga, bivšeg njujorškog kongresmena Entonija Vajnera, čiju su karijeru uništili seksualni skandali.

Abedin je bila jedna od najpouzdanijih saradnica Hilari Klinton, koja je bila državni sekretar SAD u Obaminoj administraciji, i koja ju je jednom opisala kao svoju "drugu ćerku".

Komentari (0)

Svet