Fokus

Zemlja koja je pre četiri dana registrovala prvi slučaj koronavirusa, sada uvodi lokdaun

Komentari

Autor: CNN, Tanjug

02/11/2021

-

12:02

Zemlja koja je pre četiri dana registrovala prvi slučaj koronavirusa, sada uvodi lokdaun
Zemlja koja je pre četiri dana registrovala prvi slučaj koronavirusa, sada uvodi lokdaun - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

veličina teksta

Aa Aa

Tongonska vlada naredila je nedeljnu blokadu za glavno ostrvo Tongatapu, što uključuje policijski čas od 20 sati uveče do 6 sati ujutru, a stanovnicima je rečeno da iz svojih domova izlaze jedino kada za to imaju opravdan razlog, saopštilo je Ministarstvo zdravlja ove zemlje, prenosi CNN.

Kako navode, javni prevoz će biti zaustavljen, restorani, barovi i klubovi će takođe biti zatvoreni, a na snazi će biti i preporuka socijalne distance.

Inače, Tonga je među nekoliko preostalih država u svetu koje su do sada uspele da izbegnu epidemiju koronavirusa. Kao i mnogim njenim susedima, izolacija je pomogla Tongi da ostane bezbedna, ali se sada suočava sa velikim izazovima ukoliko se virus proširi zbog nedovoljno razvijenog zdravstvenog sistema, prenosi AP.

Tanjug/AP Photo/Mark Baker, File

 

Premijer Tonge Pohiva Tu'i'onetoa saopštio je prošle nedelje, u radijskom obraćanju, da je putnik bio među njih 215, koji su u sredu stigli letom iz novozelandskog grada Krajstčerča i koji su boravili u izolaciji u karantinskom hotelu prvi zaraženi.

Zdravstveni zvaničnici Novog Zelanda saopštili su da je putnik za Tongu bio potpuno vakcinisan Fajzerom vakcinom i da je posedovao negativan test pre nego što je otišao, a najavili su da će raditi sa svojim kolegama iz Tonge kako bi potvrdili slučaj i pružili više detalja u narednim danima.

Ministarstvo zdravlja Tonge je istaklo da je nesrećna okolnost što je informacija o slučajevima u Krajstčerču stigla nakon poletanja aviona i saopštilo da su svi radnici na prvoj liniji, uključujući zdravstveno osoblje, policajce i osoblje aerodroma koji su bili na dužnosti kada je avion stigao, takođe stavljeni u karantin nakon što je potvrđen pozitivan slučaj, a da su svi koji rade u blizini vakcinisani.

Komentari (0)

Svet