Fokus

Strah od omikrona: Kanada savetuje građane da izbegavaju međunarodna putovanja

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2021

-

17:35

Strah od omikrona: Kanada savetuje građane da izbegavaju međunarodna putovanja
Vankuver - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kanada će savetovati građane da izbegavaju međunarodna putovanja, kako bi se smanjila pretnja od novog omikron soja koronavirusa, rekao je danas neimenovani izvor iz kanadske vlade.

Izvor, koji je zatražio da bude anoniman zbog osetljivosti situacije, rekao je da će to biti saopšteno na konferenciji za medije, ali nije naveo više detalja, prenosi agencija Rojters.

Kanadski premijer Džastin Trudo razgovarao je danas telefonom sa premijerima 10 provincija, kako bi postigli dogovor o načinima sprečavanja širenja omikron soja koronavirusa.

U saopštenju iz kabineta premijera navodi se da su oni koji su razgovarali naveli "potencijal brzog i snažnog ponovnog izbijanja infekcija kovida-19 u Kanadi, koji bi mogao da optereti sisteme zdravstvene zaštite".

Kanada je u martu 2020. godine prvi put savetovala građane da ne putuju u inostranstvo, osim ukoliko im je to neophodno, ali je krajem oktobra ove godine povukla taj savet, navodeći uspeh napora u vakcinaciji protiv koronavirusa, podseća britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet