Fokus

Trampov savetnik tužio kongresni Komitet zbog poziva na svedočenje

Komentari

Autor: Tanjug

22/12/2021

-

12:15

Trampov savetnik tužio kongresni Komitet zbog poziva na svedočenje
Trampov savetnik tužio kongresni Komitet zbog poziva na svedočenje - Copyright Tanjug/AP/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Majkl Flin, dugogodišnji savetnik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, tužio je kongresni komitet koji istražuje smrtonosni napad na američki Kapitol od 6. januara.

Flin je u tužbi, podnetoj federalnom sudu na Floridi, naveo da poziv na svedočenje koji je dobio od komiteta Predstavničkog doma u vezi sa istragom događaja od 6. januara, krši njegovo pravo na slobodu govora. U tužbi se navodi da se general Flin suočava sa nepopravljivom i nezakonitom prinudom da iznosi informacije, i svedočenjem kojim se krši zakon i njegova ustavna prava, prenosi agencija Rojters.

On je optužen u sklopu istrage koju vodi bivši specijalni savetnik SAD Robert Miler o uticaju Rusije na predsedničke izbore u SAD 2016. godine na kojima je pobedio Tramp. Flin koji je i penzionisani general vojske, izjasnio se krivim da je lagao FBI o kontaktima koje je imao sa ruskim ambasadorom u SAD u januaru 2017. godine.

Kasnije je tražio da povuče svoju izjavu, tvrdeći da su ga tužioci prevarili u okviru sporazuma o priznanju krivice. Tramp ga je kasnije pomilovao.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet