Fokus

Objavljena nagodba Virdžinije Džufri i Epstajna, advokati tvrde da Amerikanka ne može da tuži britanskog princa Endrjua

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

20:08

Objavljena nagodba Virdžinije Džufri i Epstajna, advokati tvrde da Amerikanka ne može da tuži britanskog princa Endrjua
Objavljena nagodba Virdžinije Džufri i Epstajna, advokati tvrde da Amerikanka ne može da tuži britanskog princa Endrjua - Copyright profimedia, Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Sporazum o nagodbi iz 2009. između osuđenog seksualnog prestupnika i milijardera Džefrija Epstajna i Virdžinije Džufri, koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje, objavljen je danas na sudu u predmetu po njenoj tužbi protiv britanskog princa Endrjua.

U sporazumu koji je objavio sud u Njujorku je navedeno da će Džufri dobiti pola miliona dolara, a ona se složila da neće tužiti nikoga povezanog sa Epstajnom, a ko bi mogao biti "potencijalni optuženi". To pokazuje nagodba po njenom odštetnom zahtevu na Floridi iz 2009. protiv seksualnog prestupnika, prenosi BBC.

Amerikanka Virdžinija Roberts Džufri koja tvrdi da je bila dovedena u Veliku Britaniju sa samo 17 godina i da je bila primorana na seksualni odnos s britanskim princom Endrjuom, podnela je tužbu protiv vojvode od Jorka u Njujorku, navodeći da ju je on zlostavljao, dok on negira sve njene tvrdnje.

Džufri navodi da su princu Endrjuu pre 20 godina podvodili maloletne devojke Epstajn i Gislejn Maksvel, bliska prijateljica milijardera-pedofila, koja je proglašena krivom za podvođenje maloletnica i preti joj zatvorska kazna od čak 65 godina.

Prinčevi advokati navode da ovaj raniji tajni dogovor iz 2009. znači da Džufri ne može da ga tuži, jer je pristala da okonča sve pravne radnje protiv bilo koga ko je povezan sa počiniocem, koji bi se mogao opisati kao "potencijalni optuženi", a njen pravni tim poručuje da su uslovi nagodbe na Floridi irelevantni za njenu tužbu protiv princa, u kojoj se pominje seksualno zlostavljanje koje je počinio član kraljevske porodice u Njujorku, Londonu i na Američkim Devičanskim ostrvima, navodi BBC.

Komentari (0)

Svet