Fokus

Velike međunarodne aviokompanije obnovile letove za SAD, uvođenje 5G mreže ne utiče na bezbednost

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2022

-

16:31

Velike međunarodne aviokompanije obnovile letove za SAD, uvođenje 5G mreže ne utiče na bezbednost
Velike međunarodne aviokompanije obnovile letove za SAD, uvođenje 5G mreže ne utiče na bezbednost - Copyright Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

veličina teksta

Aa Aa

Velike međunarodne avio-kompanije nastavile su danas normalno da saobraćaju nakon niza otkazivanja letova u sredu zbog straha da bi uvođenje 5G mobilnih mreža u SAD ugrozilo bezbednost.

Britiš Ervejs, Lufthanza (DLAKY), Ol Nipon, Džepen erlajns (JAPSY) i Emirejts su najavili otkazivanje ili promenu letova za SAD, ali su potvrdili da se danas ne očekuju dalja otkazivanja i da se usluge vraćaju u normalu, preneo je CNN.

Džepen erlajns je u saopštenju naveo da je primio potvrdu od FAA (Federalne uprave za vazduhoplovstvo) da više nema problema sa radom Boinga 777 i da će nastaviti sa letovima ka SAD kao i obično.

Ol Nipon, još jedan japanski prevoznik, naveo je da će letovi koji počinju danas pratiti uobičajeni raspored na osnovu obaveštenja FAA da nema bezbednosnih problema.

Nemačka avio-kompanija Lufthanza saopštila je da će od danas raditi normalno i prema rasporedu sa prethodno planiranim tipovima aviona za njihove letove za SAD.

Emirejts, koji je obustavio letove na devet američkih aerodroma, saopštio je da će usluge u Čikagu, Dalas Fort Vortu, Majamiju, Njuarku, Orlandu i Sijetlu biti nastavljene sutra.

Avio-kompanija je saopštila da će joj obaveštenje FAA omogućiti da bezbedno obnovi sve destinacije do SAD do subote.

 

Komentari (0)

Svet