Fokus

Bela kuća: Administracija više neće upotrebljavati termin "neposredna" u vezi s mogućom ruskom invazijom na Ukrajinu

Komentari

Autor: FoNet

02/02/2022

-

22:31

Bela kuća: Administracija više neće upotrebljavati termin "neposredna" u vezi s mogućom ruskom invazijom na Ukrajinu
Bela kuća - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američka administracija više neće upotrebljavati termin "neposredna" kada govori o mogućoj ruskoj invaziji Ukrajine, izjavila je danas portparolka Bele kuće Džen Psaki.

Tu reč američki zvaničnici u poslednje vreme redovno su koristili sve dok ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije rekao da ih to frustrira.

"Ja sam tu reč koristila, a koristili su je i drugi zvaničnici, a onda smo prestali", rekla je Psaki i objasnila da reč "neposredna" pogrešno upotrebljavana kada se govorilo o namerama ruskog predsednika Vladimira Putina, preneo je Politiko.

Mislim, dodala je, da je na taj način slata poruka, koju nismo imali nameru da šaljemo, da znamo da je Putin već doneo odluku, što nije istina.

Psaki je na konferenciji za medije 25. januara kazala "prethodno smo rekli da se radi o neposrednoj pretnji i ona ostaje neposredna", a prošlog četvrtka je na pitanje novinara da li Bela kuća i dalje smatra da je reč o neposrednoj pretnji kazala "ništa se nije promenilo".

Zbog toga je reagovao Zelenski, koji je američke zvaničnike pozvao da ne reaguju dramatično i poručio da je ukrajinska vlada "dovoljno jaka da sve drži pod kontrolom i da spreči svaki pokušaj destabilizacije". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet