Fokus

Tramp tužio Hilari Klinton - optužuje je za širenje laži o nameštanju izbora i njegovim vezama sa Rusijom

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

25/03/2022

-

11:07

Tramp tužio Hilari Klinton - optužuje je za širenje laži o nameštanju izbora i njegovim vezama sa Rusijom
AP Photo/Patrick Semansky - Copyright AP Photo/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp tužio je svoju nekadašnju protivkandidatkinju Hilari Klinton i još nekoliko demokrata zbog, kako smatra, pokušaja nameštanja predsedničkih izbora 2016. godine kada su njegovu kampanju povezali sa Rusijom.

Tramp je na tim izborima pobedio Klintonovu, a u tužbi je optužuje za zaveru zbog širenja štetnih laži, prenosi Rojters. On je zatražio i odštetu, tvrdeći da je bio prinuđen da snosni troškove veće od 24 miliona dolara.

"Postupajući zajedno, optuženi su se zlonamerno urotili da istkaju lažnu priču da je njihov republikanski protivnik, Donald Tramp, bio u dosluhu sa neprijateljskim stranim službama", naveo je bivši američki predsednik u tužbi na 108 stranica koja je podneta Federalnom sudu na Floridi. 

U tužbi se, između ostalog, navodi i "reketiranje" i "zavera radi čitanja štetne laži". Međutim, iz kabineta Hilari Klinton se ovim povodom nisu oglašavali. 

Tramp ovom tužbom traži kompezaciju i kaznenu odštetu, jer kako je rekao bio je "primoran da snosi troškove koji će biti utvrđeni tokom suđenja, ali za kojese zna da će biti veći od 24 miliona dolara".

U pomenutoj tužbi nalazi se i Kristofer Stil, bivši britanski obašavač, za kojeg tvrdi da je u dosijeu koji je prosleđen FBI-ju i medijima pre izbora u novembru 2016. godine izneo nedokazane tvrdnje o povezanosti Trampa, nekih od savetnika njegove republikanske kampanje i Moskve. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet