Fokus

Eksplozija u Kabulu, poginula jedna osoba, 59 povređeno

Komentari

Autor: Tanjug

03/04/2022

-

09:33

Eksplozija u Kabulu, poginula jedna osoba, 59 povređeno
Eksplozija u Kabulu, poginula jedna osoba, 59 povređeno - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U eksploziji u centru avganistanske prestonice Kabula poginula je jedna osoba, a  najmanje 59 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici bolnice.

Kako je navela hitna pomoć u saopštenju na Tviteru, u Kabulu je u bolnicu zbrinuto 59 povređenih osoba, a 30 ranjenih je primljeno na dalje lečenje, prenosi agencija AP.

Portparol talibanske policije u Kabulu, Kalid Zadran, rekao je da je eksploziju izazvala ručna bomba koju je bacio potencijalni lopov koji je želeo da opljačka menjačnicu.  Zadran je rekao da je 10 ljudi povređeno, kao i da je policija pokrenula istragu.

TV Asošiejted pres prikazala je snimke na kojima se vidi kako povređene uklanjaju sa mesta događaja, a nose ih prolaznici. Menjač novca Vais Ahmad rekao je agenciji da se eksplozija dogodila na pijaci na kojoj radi, kao i da je pijaca odmah zatvorena nakon eksplozije, a da su vlasti blokirale celo područje.

Ovo je prva eksplozija u avganistanskoj prestonici posle nekoliko meseci, nakon što su talibani pojačali bezbednost u većem delu zemlje od dolaska na vlast u avgustu, a njihove trupe postavile su desetine kontrolnih punktova širom grada.

Najveća pretnja sa kojom se talibani suočavaju dolazi od Islamske države u Avganistanu Horasan (ISIS-K), iako su je porazili u njenom uporištu u istočnom Avganistanu.

U saopštenju kasno u subotu ISIS-K je naveo da su gađali vozilo talibana u Kabulu, ubivši sve u vozilu, ali u subotu nije bilo potvrde od talibanskih vlasti niti znakova eksplozije,navodi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet