Fokus

Uhapšen jedan od lidera najmoćnije brazilske zatvorske bande koji je bio u bekstvu od 2014.

Komentari

Autor: Tanjug

18/04/2022

-

07:46

Uhapšen jedan od lidera najmoćnije brazilske zatvorske bande koji je bio u bekstvu od 2014.
Uhapšen jedan od lidera najmoćnije brazilske zatvorske bande koji je bio u bekstvu od 2014. - Copyright Tanjug AP/Silvia Izquierdo

veličina teksta

Aa Aa

Brazilsko ministarstvo pravde saopštilo je danas da je federalna policija uhapsila drugog u hijerarhiji kriminalne organizacije Prve prestoničke komande (PCC), najmoćnije zatvorske bande u zemlji i velikog izvoznika kokaina.

Valdeči Alves dos Santos, poznat kao Kolorido, uhapšen je u subotu u gradu Salgeiru na severoistoku zemlje, saopštilo je ministarstvo pravde, prenosi Rojters. U saopštenju se kaže da je Kolorido bio u bekstvu od 2014. godine i da je na listi najtraženijih kriminalaca i jedan od glavnih dobavljača droge za jugoistok Brazila.

PCC je stvorena u zatvorima države Sao Paulo i danas se smatra jednom od najmoćnijih kriminalnih organizacija u Americi, odgovorna za transportovanje droge iz južnoameričkih zemalja proizvođača na potrošačka tržišta u Brazilu i Evropi.

Veliki deo lidera ove kriminalne organizacije je godinama u zatvoru, a Kolorido je bio broj 2 u hijerarhiji bande, saopštilo je ministarstvo pravde Brazila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet