Fokus

Bajden uoči sastanka s ruskim predsednikom: Proverio sam, Putin je bio umešan u američke izbore

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2021

-

17:40

Bajden uoči sastanka s ruskim predsednikom: Proverio sam, Putin je bio umešan u američke izbore
Bajden uoči sastanka s ruskim predsednikom: Proverio sam, Putin je bio umešan u američke izbore - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik DŽozef Bajden izjavio je danas da je njegov ruski kolega Vladimir Putin bio u pravu kada je izjavio da su odnosi dve zemlje na najnižem nivou prethodnih godina.

"Da budem jasan, smatram da je Putin u pravu, odnosi jesu na niskom nivou i zavise od toga kako će on odgovoriti po pitanju pridržavanja međunarodnih normi, pošto ih se u većini slučajeva ne pridržava", kazao je Bajden novinarima na završetku samita G7 u Kerbis beju u Velikoj Britaniji, a preneo Rojters.

Bajden je dodao da je rekao Putinu pre nego što je izabran da će proveriti da li je ruski lider umešan u američke izbore.

"Proverio sam, jer sam imao pristup obaveštajnim podacima. Bio je umešan u te aktivnosti. Stavio sam mu do znanja da ću odgovoriti", poručio je Bajden.

Američki predsednik, koji će se susresti sa Putinom u Ženevi 16. juna, rekao je da njih dvojica neće tražiti razlog za konflikt, već će ići da "reše pitanja za koja smatraju da nisu u skladu sa međunarodnim normama".

"Suština je da je najbolji način da rešimo probleme - da se susretnemo i održimo razgovor. Znam da ne sumnjate da ću biti vrlo direktan", zaključio je Bajden.

Preporuka za vas

Putinov portparol: Američko-ruski odnosi su toliko loši da ih samo samit može rešiti

Komentari (0)

Svet