Fokus

Zaharova članicama NATO-a: Zahtev za uklanjanje sa liste neprijatelja, podrazumeva želju da vas smatramo prijateljem

Komentari

Autor: Tanjug

15/06/2021

-

08:23

Zaharova članicama NATO-a: Zahtev za uklanjanje sa liste neprijatelja, podrazumeva želju da vas smatramo prijateljem
Zaharova članicama NATO-a: Zahtev za uklanjanje sa liste neprijatelja, podrazumeva želju da vas smatramo prijateljem - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Države članice NATO treba da odluče da li zaista ne žele budu na listi neprijateljskih zemalja Rusije, saopštila je sinoć portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, nakon što su lideri Alijanse sa samita u Briselu pozvali Moskvu da ukloni SAD i Češku sa te ruske liste.

"Ako sam dobro shvatila, NATO je izrazio želju da se sprijateljimo, zar ne. Logika je jednostavna: zahtev za uklanjanje sa liste neprijateljskih zemalja podrazumeva želju da vas smatramo prijateljem", napisala je Zaharova na svom kanalu na Telegramu.

Ona je ukazala na to da je uklanjanje sa liste zatraženo uprkos tome što su članice NATO nastavile da smatraju Rusiju neodgovornom i opasnom, prenosi Tass.

"Vreme je da se odluče, ili da prestanu da izmišljaju špijunske priče, koje koriste kao izgovor da uvedu sankcije ili da ne budu iznenađeni kada vide sebe na listi neprijateljskih zemalja", zaključila je Zaharova.

Lideri zemalja članica NATO istakli su u završnom saopštenju usvojenom nakon samita da će Alijansa odgovoriti na rastući nuklearni arsenal Rusije i pozvali je da poštuje medunarodno pravo.

Oni su pozvali Rusiju da ukloni Češku i SAD sa liste neprijateljskih zemalja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet