Fokus

Zaharova: SAD najpre sebi da uvedu sankcije zbog Jugoslavije i Iraka

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2021

-

10:19

Zaharova: SAD najpre sebi da uvedu sankcije zbog Jugoslavije i Iraka
Zaharova: SAD najpre sebi da uvedu sankcije zbog Jugoslavije i Iraka - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da SAD, pre nego što izgovore reč "zakon", prvo moraju da uvedu sankcije sebi zbog Jugoslavije i Iraka, kao i zbog ubijenih širom sveta.

"Od kada su Sjedinjene Države počele da žive po zakonima? Način njihovog delovanja u Organizaciji za zabranu hemijskog oružja ne potpada ni pod jedan zakon - to je potpuno bezakonje. Prvo neka kazne sami sebe sankcijama za Jugoslaviju i Irak, milione ubijenih i osakaćenih. Tek tada mogu da izgovore reč 'zakon'", napisala je Zaharova na Telegramu.

Portparolka Bele kuće Džen Psaki izjavila je prethodno da nedavni sastanak predsednika SAD i Rusije Džozefa Bajdena i Vladimira Putina u Ženevi nije doneo nikakve promene u politiku sankcija Vašingtona prema Rusiji.

Prema njenim rečima, zakon predviđa da Bela kuća nastavi da razmatra ograničenja u vezi sa upotrebom hemijskog oružja.

"Sjedinjene Američke Države nastaviće da uvode sankcije ruskim kompanijama i organizacijama koje učestvuju u projektu Severni tok 2", najavio je juče savetnik američkog predsednika nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

On je takođe rekao da će SAD uvesti dodatne sankcije Rusiji zbog tretmana opozicionara Alekseja Navaljnog, čim bude "utvrdila prave mete."

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet