Fokus

Vašington protiv plana Denisa Rodmana da spasi Brtini Grajner iz Rusije

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2022

-

23:09

Vašington protiv plana Denisa Rodmana da spasi Brtini  Grajner iz Rusije
Tanjug/AP/Evgenia Novozhenina - Copyright Tanjug/AP/Evgenia Novozhenina

veličina teksta

Aa Aa

Bela kuća ima negativan stav o navodnom planu bivše NBA zvezde Denisa Rodmana da putuje u Rusiju i obezbedi oslobađanje američke košarkašice Britni Grajner.

Dvostruka olimpijska šampionka i zvezda WBNA, Britni Grajner je ranije ovog meseca osuđena u Rusiji na devet godina zatvore po optužbi za posedovanje droge.

Predsednik SAD Dožef Bajden ocenio je da je presuda Grajnerovoj neprihvatljiva, a SAD su ponudile Rusiji da za košarkašicu razmene Viktora Buta, ruskog trgovca oružjem koji u Americi služi zatvorsku kaznu od 25 godina, prenosi agencija Rojters pozivajući se na izvor upoznat sa situacijom.

Rodman je u subotu rekao za televizijsku mrežu En-Bi-SI Njuz da planira da poseti Rusiju da bi tražio da se Grajner oslobodi.

"Dobio sam odobrenje da idem u Rusiju i pomognem joj. Pokušavam da odem ove nedelje", rekao je Rodman u intervjuu za En-Bi-SI Njuz, ali ostalo je nejasno od koga je košarkaš dobio dozvolu.

Visoki zvaničnik američke administracije, koji je tražio da ostane anoniman, jasno je stavio do znanja da Bela kuća ne odobrava najavljenu posetu.

"U javnosti je poznata informacija o značajnoj ponudi administracije Rusima i sve van daljih pregovora kroz već uspostavljene kanale će verovatno komplikovati i ometati napore za oslobađanje", rekao je američki zvaničnik u razgovoru sa izveštacem Rojtersa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet