Fokus

Pronađeno 18 tela u Meksiku, sumnja se da su žrtve obračuna narko-kartela

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2021

-

09:01

Pronađeno 18 tela u Meksiku, sumnja se da su žrtve obračuna narko-kartela
Pronađeno 18 tela u Meksiku, sumnja se da su žrtve obračuna narko-kartela - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tela 18 muškaraca sa prostrelnim ranama otkrivena su na severu Meksika, a policija sumnja da su nastradali u obračunu između članova suparničkih narko-kartela.

Tela su pronađena u udaljenom, ruralnom području savezne države Zakatekas, a postoje određeni dokazi da su osobe usmrćene u obračunu između naoružanih klanova Sinaloa i Halisko, saopštila je u petak portparolka meksičke policije Rosija Agilar, prenosi AP.

Vlasti su saopštile da su na mestu događaja pronađena tri vozila, od kojih je jedno izgorelo.

Za vlast u Zakatekasu, kojim je nekada dominirao stari kartel Los Zetas, bori se veliki broj drugih kriminalnih kartela, a među njima su najznacajniji Sinaloa, Halisko, Zalivski kartel i Kartel sa severoistoka, kao i ostaci Los Zetasa.

Do obračuna je došlo dva dana nakon što su pronađena tela dvojice otetih policajaca koja su visila sa nadvožnjaka u glavnom gradu države Zakatekas, a sedam mrtvih ljudi pronađeno u susednom gradu.

Utvrđeno je da su policajci iz susedne države San Luis Potosi, za koje je ranije prijavljeno da su nestali, a nedaleko odatle policija je kasnije pronašla tela četiri žene i tri muškarca sa prostrelnim ranama.

Narko-karteli su i ranije vešali tela žrtava sa nadvožnjaka kao poruku rivalima ili vlastima, ali to su retko činili sa pripadnicima organa reda.

Komentari (0)

Svet