Fokus

Promena politike SAD prema marihuani: Bajden pomilovao sve osuđene za posedovanje

Komentari

Autor: Tanjug

06/10/2022

-

23:11

Promena politike SAD prema marihuani: Bajden pomilovao sve osuđene za posedovanje
Tanjug/AP/Andrew Harnik - Copyright Tanjug/AP/Andrew Harnik

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džo Bajden preduzeo je danas izvršne akcije da bi promenio američku politiku u vezi sa marihuanom i pomilovao je sve prethodno osuđene po saveznim presudama savezne presude za puko posedovanje marihuane.

Bajden je naložio guvernerima saveznih država da oslobode iz zatvora sve osuđene za posedovanje marihuane.

On je zatražio da se promeni klasifikacija marihuane u federalnom zakonu u kojem se trenutno klasifikuje zajedno sa LSD-om i heroinom, ali je zatražio da ostanu ograničenja u transportu, prodaji i zabrani za maloletnike.

"Hiljade ljudi koji su ranije bili osuđeni za posedovanje marihuane i koji su možda zbog toga bili nezaposleni, bez stana ili mogućnosti za obrazovanje, sada će biti oslobođeni negativnih posledica", istakao je Bajden, a preneo je Rojters.

To je bilo jedno od Bajdenovih obećanja tokom predizborne kampanje i ustupak levo orijentisanim članovima njegove baze pred novembarske izbore na kojima će demokrate braniti vlast u Predstavničkom domu i Senatu.

Bajden je rekao da je naredio državnom advokatu Meriku Garlandu da omogući da administracija uputi sertifikate sa pomilovanjima svima kojima su namenjeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet