Evropa

Ukrajina legalizovala marihuanu: "Kanabis može da se koristi u medicinske, industrijske i naučne svrhe"

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2022

-

19:50

Ukrajina legalizovala marihuanu: "Kanabis može da se koristi u medicinske, industrijske i naučne svrhe"
Ukrajina legalizovala marihuanu: "Kanabis može da se koristi u medicinske, industrijske i naučne svrhe" - Copyright MUP

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinska vlada legalizovala je korišćenje marihuane u medicinske i naučne svrhe, izjavio je danas minsitar zdravlja Viktor Lijašenko.

"Vlada je podržala zakon, pa kanabis može da se koristi u medicinske, industrijske i naučne svrhe", naveo je on na Fejsbuku, preneo je TASS.

Kako je rekao, velikom broju pacijenata će biti potreban tretman ovom biljkom.

"Razumemo negativan uticaj borbe na mentalno zdravlje. Razumemo da postoji određen broj ljudi koji će zahtevati medicinski tretman ove vrste. Razumemo da nema vremena za čekanje, tako da smo pripremili legalnu osnovu da osiguramo čitav ciklus proizvodnje leka kanabisa u Ukrajini - od uzgajanja, prerade, do krajnjeg proizvoda", naveo je ministar.

Lijašenko je dodao da lekovi bazirani na kanabisu ne sadrže supstancu koja bi ljude zaintrigirala da koriste marihuanu u rekreativne svrhe.

"Moramo da pravimo našu, ukrajinsku, umesto da uvozimo", dodao je.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Ramamti Ezer

07.06.2022 20:19

Al će biti veselo, žurka dok ne popadaju s nogu. Hoće li im Ameri uvoziti gratis 'travku pobrljavku' sa raketnim sistemima?! Ludi ljudski rod. Još ostaje legalizacija heroina i kokaina i opšte klanje može da počne. Ići će ko u Vukovaru nožem na tenkove! Svete probudi se, dok nisi zauvek zaspao snom iz kog nema povratka!

Evropa