Fokus

Policijski komesar o ubici iz Sent Luisa: Haris imao "savršene preduslove za masovnog ubicu''

Komentari

Autor: Tanjug

25/10/2022

-

20:35

Policijski komesar o ubici iz Sent Luisa: Haris imao "savršene preduslove za masovnog ubicu''
Policijski komesar o ubici iz Sent Luisa: Haris imao "savršene preduslove za masovnog ubicu'' - Copyright Tanjug/AP/Jeff Roberson

veličina teksta

Aa Aa

Orlando Haris (19), napadač koji je ubio nastavnika i 15-godišnju devojku u srednjoj školi u Sent Luisu ostavio je poruku u kojoj se, pored ostalog, žalio da nema prijatelje, porodicu, devojku, rekao je danas lokalni policijski komesar.

Policijski komesar Majkl Sak je to nazvao "savršenim preduslovima za masovnog ubicu'' i dodao da je mladić bio naoružan puškom AR-15 i sa oko 600 metaka, a deo municije bio je privezan za grudi.

Devetnaestogodšnjeg Harisa policija ubila u jučerašnjoj razmeni vatre nakon pucnjave u Centralnoj srednjoj skoli za vizuelne i scenske umetnosti, kada su poginuli učenica Aleksandrija Bel i 61-godišnji nastavnik fizičkog vaspitanja Zan Kucka, a sedam učenika je ranjeno, prenosi Rojters.

Navodi se da je napad primorao učenike da zabarikadiraju vrata i sklone se u uglove učionica, da skaču sa prozora i beže iz zgrade.

Jedna od napadnutih devojaka rekla je da je bila oči u oči sa ubicom pre nego sto se njegov pištolj očigledno zaglavio i uspela je da pobegne.

Nekoliko ljudi u školi je reklo da su čuli Harisa kako preti: "Svi ćete umreti!".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet