Fokus

U sukobu demonstranata koji podržavaju svrgnutog Kastilja i policije najmanje 20 povređenih

Komentari

Autor: Tanjug

11/12/2022

-

14:09

U sukobu demonstranata koji podržavaju svrgnutog Kastilja i policije najmanje 20 povređenih
U sukobu demonstranata koji podržavaju svrgnutog Kastilja i policije najmanje 20 povređenih - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 20 osoba, uključujući četiri policajca, povređeno je danas u sukobima između demonstranata i policije u južnom peruanskom gradu Andauailas u Andima.

Kancelarija ombudsmana saopštila je na Tviteru da sarađuje sa zdravstvenim osobljem kako bi proverila da li su povređeni dobili adekvatnu medicinsku negu u gradskoj bolnici, ali nije iznela detalje o povredama, preneo je CNN. Kancelarija je navela da je određen broj ljudi uhapšen, ali nije navela koliko njih.

U međuvremenu, Nacionalna policija je saopštila da su dva policajca koje su demonstranti zarobili, sada puštena i da su na lekarskoj proceni.

Andauailas je jedan od nekoliko gradova u kome su stanovnici u petak izašli na ulice u znak podrške bivšem predsedniku Pedru Kastilju koji je svrgnut sa funkcije ranije ove nedelje, prema informacijama koje je medijima dostavilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kastiljo je smenjen sa vlasti u sredu nakon što je pokušao da raspusti Kongres i raspiše nove izbore.

Uhapšen je zbog navodnog zločina pobune i poslanici su ga opozvali istoga dana. Peruanski poslanici su taj potez opisali kao državni udar, a na mesto novog predsednika došla je Dina Boluarte.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet