Fokus

SAD će pozvati Rusiju na samit APEK sledeće godine

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2022

-

10:17

SAD će pozvati Rusiju na samit APEK sledeće godine
SAD će pozvati Rusiju na samit APEK sledeće godine - Copyright AP/ Ivan Sekretarev

veličina teksta

Aa Aa

Rusija će dobiti poziv da sledeće godine prisustvuje samitu Foruma azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) čiji će domaćin biti SAD, saopštio je jedan američki zvaničnik.

Kao "dobri domaćini APEK-a", SAD će pozvati Rusiju, članicu ove organizacije koja okuplja 21 zemlju, rekao je Met Marej, visoki američki zvaničnik APEK-a na konferenciji za novinare u Singapuru, prenosi Rojters.

Odnosi između Vašingtona i Moskve dostigli su najniži nivo u poslednjih 60 godina otkako je počeo rat u Ukrajini u februaru.

Na ministarskom sastanku APEK čiji je domaćin bio Tajland u maju, predstavnici Sjedinjenih Država i nekih drugih zemalja napustili su salu u znak protesta tokom izlaganja ruskog ministra ekonomije Maksima Rešetnjikova.

Ruski predsednik Vladimir Putin nije prisustvovao samitu Grupe 20 najvećih ekonomija na Baliju prošlog meseca, uprkos pozivu domaćina Indonezije, a Marej nije govorio o tome da li će Putin prisustvovati sastanku lidera APEK-a sledeće godine u San Francisku, navodi britanska agencija.

Na sastanku lidera APEK-a, čiji je domaćin bio Tajland prošlog meseca, ruskog predsednika predstavljao je prvi potpredsednik vlade Andrej Belousov.

Komentari (0)

Svet