Fokus

"Ne priznajemo vaše zakone": Incident u Masačusetsu, naoružani muškarci odbili da se predaju policiji, pa otišli u šumu

Komentari

Autor: Guardian

03/07/2021

-

17:34

"Ne priznajemo vaše zakone": Incident u Masačusetsu, naoružani muškarci odbili da se predaju policiji, pa otišli u šumu
Blokada puta - Copyright Tanjug/Massachusetts State Police

veličina teksta

Aa Aa

Policija države Masačusets uhapsila je devet naoružanih osoba osumnjičenih da su rano jutros po američkom vremenu odbili da predaju oružje.  

Policija je saopštila da su među osumnjičenima dve osobe koje su uhapšene ranije tog dana.

Put na kom je došlo do incidenta je bio zatvoren neko vreme, a stanovnici okolnih mesta su dobili preporuku da se zaključaju i ne izlaze iz kuća.

Do sukoba je došlo oko 2 sata ujutro kada je policija primetila dva automobila zaustavljena na putu I-95 sa upaljenim lampama nakon što im je očigledno ponestalo goriva, saopštile su vlasti na brifingu za novinare.

Između osam i deset muškaraca bilo je obučeno u vojnu opremu i naoružani dugim cevima, rekao je pukovnik Kristofer Mejson iz državne policije. Dodao je da su krenuli u Mejn sa Roude Ajlanda na "trening", prenosi Gardijan.

Pre nego što su otišli u šumu, muškarci su odbili da odlože oružje i da se povinuju naredbama vlasti, tvrdeći da su iz grupe "koja ne priznaje naše zakone", rekla je policija.

Mejson je rekao da je "samozvani vođa" grupe želeo da se zna da nisu antivladini.

"Mislim da će nam istraga koja sledi pružiti bolji uvid u to koja je njihova motivacija i šta je njihova ideologija", rekao je Mejson.

Komentari (0)

Svet