Fokus

Bajden obišao američko-meksičku granicu u Teksasu: Višesatna poseta El Pasou praćena jakim bezbednosnim merama

Komentari

Autor: Tanjug

09/01/2023

-

08:43

Bajden obišao američko-meksičku granicu u Teksasu: Višesatna poseta El Pasou praćena jakim bezbednosnim merama
Bajden obišao američko-meksičku granicu u Teksasu: Višesatna poseta El Pasou praćena jakim bezbednosnim merama - Copyright Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

veličina teksta

Aa Aa

Na svom prvom putovanju u pogranični pojas američko-meksičke granice u Taksasu i u senci kritika republikanca zbog rekordnog broja izbeglica koje ulaze u SAD, američki predsednik Džozef Bajden obišao je deo američko-meksičke granice koji je blatnjav i neuređen i prometni, ulazni granični prelaz.

Predsednik Bajden je u nedelju posmatrao kako pripadnici granične službe u El Pasu demonstriraju pretresanje vozila u potrazi za drogom, novcem i drugom krijumčarenom robom, navodi se u izveštaju AP.

Bajden je potom otišao do prašnjave pogranične ulice sa napuštenim zgradama i prošetao duž metalne granične ograde, koja odvaja američki pogranični grad od Sijudad Huareza.

Poslednja odredište njegovog obilaska bio je Centar za migrantske usluge okruga El Paso, ali bez izbeglica u blizini.

Bajdenova višesatna poseta El Pasou bila je kontrolisana i praćena snažnim bezbednosnim merama, ali predsednik nije posetio stanicu pogranične patrole, gde se pritvaraju izbeglice koje ilegalno pređu granicu. Američki predsednik nije davao izjave za javnost.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet