Fokus

SAD i Kuba obnovili dijalog na temu sprovođenja zakona

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2023

-

10:07

SAD i Kuba obnovili dijalog na temu sprovođenja zakona
Američka ambasada na Kubi - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki i kubanski zvaničnici sastali su se u Havani, gde su razgovarali o temama značajnim za  bilateralne odnose dve zemlje, a posebno o pitanjima sprovođenja zakona u okviru dijaloga koji vode Vašington i Havana, saopštio je Stejt department.

U razgovorima koji su vođeni u sredu i četvrtak, prvi put nakon 2018. godine, SAD su zajedno predstavljali Stejt department, unutrašnja bezbednost i pravosuđe, a učestvovali su i zvaničnici američke ambasade u Havani.

"SAD i Kuba održale su četiri sastanka na temu sprovođenju zakona od 2015. do 2018, a ovakva vrsta dijaloga doprinosi unapređenju američke nacionalne bezbednosti, kroz poboljšanu međunarodnu koordinaciju sprovođenja zakona, što omogućava bolju zaštitu njenih građana i privođenje pravdi međunarodnih kriminalaca", saopštio je Stejt department.

Oni takođe jačaju sposobnost Vašingtona, kako se precizira, da se bori protiv kriminalnih aktera povećanjem saradnje u nizu pitanja koji se tiču sprovođenja zakona, uključujući trgovinu ljudima, narkoticima i druge krivična dela.

"Poboljšana koordinacija sprovođenja zakona je u najboljem interesu američkog  i kubanskog naroda", navodi se u saopštenju.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet