Fokus

Pjongjang zapretio snažnim odgovorom ako SAD i Južna Koreja nastave vojne vežbe

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2023

-

07:15

Pjongjang zapretio snažnim odgovorom ako SAD i Južna Koreja nastave vojne vežbe
Pjongjang zapretio snažnim odgovorom ako SAD i Južna Koreja nastave vojne vežbe - Copyright Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja zapretila je da će preduzeti "neviđene, snažne odgovore" ako Južna Koreja i SAD nastave planirane vojne vežbe i optužila ih da podižu tenzije u regionu.

U saopštenju koje je prenela državna novinska agencija KCNA, Ministarstvo spoljnih poslova Severne Koreje je navelo da će razmotriti dodatnu vojnu akciju ako Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN), za koji navodi da je pod uticajem SAD, nastavi da vrši pritisak na Pjongjang, prenosi Rojters.

Saopštenje dolazi u trenutku kada se Južna Koreja i SAD spremaju za godišnje vojne vežbe kao deo napora da se bolje suprotstave onome što nazivaju, "rastućim nuklearnim i raketnim pretnjama Severne Koreje".

Ministarstvo odbrane Južne Koreje saopštilo je danas da će u Vašingtonu sledeće nedelje biti organizane teoretske vojne vežbe, koje će za cilj imati unapređenje upotrebe i odgovora nuklearnim sredstvima, a da će sledećeg meseca u Južnoj Koreji biti organizovane redovne prolećne vojne vežbe "Štit slobode".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet