Fokus

Sastanak predstavnika Izraela i Palestine u Jordanu, pokušaj smanjenja tenzija pred Ramazan

Komentari

Autor: Tanjug

26/02/2023

-

14:30

Sastanak predstavnika Izraela i Palestine u Jordanu, pokušaj smanjenja tenzija pred Ramazan
Sastanak predstavnika Izraela i Palestine u Jordanu, pokušaj smanjenja tenzija pred Ramazan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Izraela i Palestine saopštili su da će se njihove delegacije danas sastati u Jordanu, a cilj tog susreta je smanjenje tenzija pred početak Ramazana, svetog meseca za muslimanske vernike.

Izrael je saopštio da će današnjem sastanku prisustvovati savetnik premijera Izraela za nacionalnu bezbednost, kao i šef obaveštajne službe Šin Bet, zadužene za bezbednost unutar granica Izraela, prenosi AP.

Očekuje se da će i šef obaveštajne službe Palestine i savetnici predsednika Palestine Mahmuda Abasa biti na ovom sastanku.

Agencija AP konstatuje da najavljeno prisustvo delegacija Egipta, Jordana i SAD na ovom sastanku predstavnika Izraela i Palestine na visokom nivou dokazuje ozbiljnost krize uzajamnih odnosa.

Predsednička kancelarija Mahmuda Abasa je saopštila da će na sastanku "naglasiti potrebu da se zaustave sve unilateralne akcije Izraela".

Izraelski zvaničnik je rekao da će se sastanak održati na zahtev SAD i da je cilj smanjenje tenzija pred početak Ramazana.

Ove godine se mesec Ramazana delimično preklapa sa proslavama jevrejskog praznika Pesah, koje traju nedelju dana, što izaziva strah od mogućih sukoba vernika i incidenata na svetim mestima u Jerusalimu.

Mesec Ramazana ove godine počinje 23. marta, prenosi sajt Radiotelevizije Novi Pazar. Pesah ove godine započinje 5. aprila, prenosi sajt Habad.org.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet