Fokus

U raciji izraelskih snaga u gradu Dženin na Zapadnoj obali ubijeno najmanje šest Palestinaca

Komentari

Autor: Tanjug

07/03/2023

-

20:07

U raciji izraelskih snaga u gradu Dženin na Zapadnoj obali ubijeno najmanje šest Palestinaca
U raciji izraelskih snaga u gradu Dženin na Zapadnoj obali ubijeno najmanje šest Palestinaca - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage izvršile su danas raciju u izbegličkom kamp u gradu Dženin na Zapadnoj obali i ubile najmanje šest Palestinaca, uključujući i osumnjičenog da je ubio dva brata iz jevrejskog naselja u blizini Huvara prošle nedelje.

Kako navodi AP, na snimcima koji kruže na društvenim mrežama vide se helikopteri iznad vojnih vozila dok ulaze u Dženin, koji se smatra jednim od centara oružanih palestinskih frakcija na okupiranoj Zapadnoj obali.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu rekao je da su osumnjičenog za ubistva u jevrejskom nasilju likvidirale izraelske snage, i da je to dvostruko ubistvo jevrejskih doseljenika pokrenulo talas nasilja.

Izraelska vojska identifikovala je ubijenog napadača kao Abdela-Fataha Karušu, člana Hamasa, i dodala da su njegova dva sina uhapšena u raciji u gradu Nablusu, takođe na Zapadnoj obali.

AP navodi da je najmanje 16 Palestinaca ranjeno u današnjem oružanom okršaju, koji je nastao nakon što su izraelske trupe okružile kuću u kampu, koristeći ručni bacač protiv boraca koji su bili unutra i uzvratili vatru.

Dok je trajao okršaj, ostali iz kampa su bacali kamenje na vojnike.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet