Fokus

Japan, Južna Koreja i SAD održaće pomorske vojne vežbe

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2023

-

16:27

Japan, Južna Koreja i SAD održaće pomorske vojne vežbe
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Japan, Južna Koreja i SAD održaće redovne pomorske vojne vežbe, dok istovremeno Severna Koreja nastavlja sa razvijanjem sopstvenih nuklearnih i raketnih programa, preneo je Blumberg.

''Saveznici su postigli dogovor o vežbama protivraketne odbrane i borbe protiv podmornica'', saopštilo je Ministarstvo odbrane Južne Koreje, dodajući da bi se vežbe mogle proširiti na operacije presretanja na moru, a dogovoreno je i pojačanje razmene informacija u realnom vremenu o događajima poput lansiranja projektila i Severne Koreje.

Zvaničnici Ministarstva odbrane Južne Koreje održali su u petak trilateralne razgovore u Vašingtonu, oštro osudivši kontinuirane provokacije Severne Koreje i ističući da pretnje jasno krše rezolucije Saveta bezbednosti UN, nakon što je ta zemlja je sprovela nekoliko testova balističkih raketa poslednjih meseci.

Blumberg podseća da je Severna Koreja juče saopštila da je testirala novi tip interkontinentalne balističke rakete na čvrsto gorivo koja bi mogla, kako se navodi, da ispali više nuklearnih bojevih glava na kopno SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet