Fokus

Bajden se obratio javnosti prvi put od objavljivanja kandidature za reizbor: ''Posao se mora završiti''

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

22:40

Bajden se obratio javnosti prvi put od objavljivanja kandidature za reizbor: ''Posao se mora završiti''
Bajden se obratio javnosti prvi put od objavljivanja kandidature za reizbor: ''Posao se mora završiti'' - Copyright Tanjug AP/Patrick Semansky, Carolyn Kaster, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden je izjavio da ekonomski plan koji sprovodi njegov tim funkcioniše, i da se sada  ''posao mora završiti''.

Obraćajući se javno prvi put od kako je saopštio da se kandiduje za reizbor za predsedničku funkciju, on je naveo da je ''jedna od prvih stvari'' koje je uradio bila usvajanje ''plana za spas Amerike'', koji je pomogao da se ''nacija spasi od pandemije''.

Kako navodi Bi-Bi-Si, on je u govoru pred članovima Severnoameričkog sindikata građevinskih radnika (NABTU) u Vašingtonu, izbegavao da direktno pomene svoju kandidaturu, ali da je učestalo koristio ono za šta se pretpostavlja da će biti slogan te kampanje - ''Hajde da završimo posao'', odnosno ''Let's finish the job''.

''Sindikalni radnici će završiti posao'', rekao je Bajden.

Teme na koje se fokusirao bile su infrastruktura, značaj sindikata i njegova promocija politike koja podstiče veću potrošnju robe američke proizvodnje, preneo je Gardijan.

Navodi se da su prisutni skandirali: ''Još četiri godine! Još četiri godine!''.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet