Fokus

Na državnoj večeri SAD sa Južnom Korejom i Anđelina Džoli sa sinom: Gvozdeni savez i špijunaža pod trešnjinim cvetovima

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2023

-

13:53

Na državnoj večeri SAD sa Južnom Korejom i Anđelina Džoli sa sinom: Gvozdeni savez i špijunaža pod trešnjinim cvetovima
Na državnoj večeri SAD sa Južnom Korejom i Anđelina Džoli sa sinom: Gvozdeni savez i špijunaža pod trešnjinim cvetovima - Copyright AP Photo/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik SAD Džozef Bajden i prva dama Džil Bajden ugostili su u Vašingtonu predsednika Južne Koreje Jun Suk-Jeola i njegovu suprugu Kim Keon-hi, na proslavi 70. godišnjice saveza između SAD i Južne Koreje.

Državnoj večeri upriličenoj u sredu u Beloj kući, prisustvovali su i američka glumica Anđelinja Džoli (47) i njen najstariji sin Medoks (21), koji je dobar poznavalac Južne Koreje jer je studirao biohemiju na Univerzitetu Jonsei u Seulu.

Kako je ranije objavio magazin "Pipl", pored biohemije Medoks je učio i korejski jezik. Džoli je bila veoma ponosna što je prisustvovala godišnjoj večeri sa sinom pored sebe.

Prijateljstvo i saradnja istaknute su tokom posete Juna, kao i novi vojni pakt za suprotstavljanje rastućoj nuklearnoj pretnji od strane Severne Koreje.

AP Photo/Susan Walsh

 

 

Tokom posete održan je i sastanak u Ovalnoj kancelariji između dvojice lidera, svečana ceremonija dobrodošlice na Južnom travnjaku kao i poseta korejskom ratnom memorijalnom centru.

Na večeri, održanoj u Istočnoj sobi Bele kuće pod stotinama cvetova trešnje, Bajden je nazdravio njihovom odnosu kao "saveznicima i prijateljima", a Jun ga je opisao kao "gvozdeni savez", uprkos procurelim dokumentima koji sugerišu da su SAD špijunirale Seul.

AP Photo/Susan Walsh

 

 

Meni za večeru osmislio je kuvar Edvard Li, korejsko-američki kuvar koji je poznat po tome što u tradicionalne američke klasike dodaje korejske ukuse.

Za zabavu su bili zaduženi zvezde Brodveja Norm Luis, Lea Salonga i Džesika Vosk koji su izvodili američke muzičke klasike.

 

Anđelina Džoli, s bivšim mužem Bredom Pitom, deli starateljstvo nad Medoksom, kao i sinovima Paksom (19), Noksom Leonom (14) i kćerkama Zaharom (18), Šajlo (16) i Vivijen (14). Medoks, Paks i Zahara su usvojeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet