Fokus

Uhapšen muškarac koji je ubio jednu i ranio četiri žene u pucnjavi u Atlanti

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2023

-

08:23

Uhapšen muškarac koji je ubio jednu i ranio četiri žene u pucnjavi u Atlanti
Pucnjava u Atlanti - Copyright Tanjug/Arvin Temkar/Atlanta Journal-Constitution via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američka policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu i ranio još četiri žene u pucnjavi u sredu u centru Atlante, saopštile su vlasti, navodeći da je napadač ukrao vozilo kako bi pobegao s mesta događaja.

Osumnjičeni napadač, koga je policija identifikovala kao Dejona Patersona (24), bivši je pripadnik obalske straže SAD. Policija u Atlanti ranije ga je opisala kao "naoružanog i opasnog". 

Paterson je priveden u predgrađu okruga Kob, severno od grada, samo nekoliko sati nakon što je u sredu oko podne po lokalnom vremenu otvorio vatru u zdravstvenom centru. Svih pet žrtava napada su žene, preneo je Rojters. 

Šef policije u Atlanti Darin Širbom rekao je na konferenciji za medije da je još prerano da bi istraga utvrdila da li su žene bile namerno ciljane, kao i da li su bile pacijentkinje, ili zaposlene u zdravstvenom centru Nortsajd medikal, gde se dogodila pucnjava. 

Napadač je u zdravstveni centar došao sa majkom, ali ona nije  povređena, potvrdio je šef policije, dodajući da napadačeva majka sarađuje s istražiteljima. 

Malo je pojedinosti poznato javnosti o napadaču. Obalska straža SAD navela je da se Peterson pridružio službi u julu 2018, iz koje je udaljen u januaru ove godine, ali nisu saopštili koji su bili razlozi isključenja.

Komentari (0)

Svet