Fokus

Kolumbijac izručen SAD nakon što je kidnapovao američke vojnike u Bogoti

Komentari

Autor: Tanjug

07/05/2023

-

15:26

Kolumbijac izručen SAD nakon što je kidnapovao američke vojnike u Bogoti
Kolumbijac izručen SAD nakon što je kidnapovao američke vojnike u Bogoti - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Kolumbijac, koji je isporučen Sjedinjenim Američkim Državama, gde se suočava sa optužbama da je omamio i kidnapovao dvojicu američkih vojnika koji su bili privremeno razmešteni u Bogoti, pojavio se pred sudom na Floridi.

Džeferson Arango Kasteljanos, poznat pod nadimkom Hari Poter, koji je u petak izveden pred okružni sud na Floridi, sa saučesnicama je optužen da je drogirao dvojicu vojnika dok su gledali utakmicu u pabu u Bogoti marta 2020. godine, preneo je "Vašington tajms".

Arango je vojnicima u pivo sipao anksiolitik rivotril iz grupe benzodiazepina, uz pomoć dve žene koje su sarađivale sa njim.

Kamere iz paba pokazuju kako vojnik pleše sa nepoznatom ženom, a drugi priča sa muškarcem u pabu oko 1.25, u vreme kada su Amerikanci već bili ošamućeni.Na sledećem snimku oko 2.27, njih dvojica se teturaju dok pokušavaju da izađu iz paba, a onda izlaze sa osumnjičenima.

Njih dvojica su izgubila svest, a potom su ih opljačkali, uzeli im kreditne i debitne kartice.
Nadzorne ulične kamere pokazuju da je Arango uzimao novac sa bankomata i kupovao stvari.Arango i saučesnice se terete za zaveru da napadnu međunarodno zaštićenu osobu, kidnpapovanje, napad i krađu. Ukoliko bude osuđen, može da dobije i doživotnu kaznu zatvora.
 

Komentari (0)

Svet