Fokus

Jutjuber namerno srušio mali avion zarad klikova i lajkova, mogao bi da bude osuđen na 20 godina zatvora

Komentari

Autor: Euronews Srbija/Miloš Milić

15/05/2023

-

17:39

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Američki jutjuber Trevor Džejkob, koji je namerno srušio svoj mali avion zarad klikova i lakova, uskoro bi trebalo da se pojavi pred sudom, a mogao bi da bude osuđen na čak 20 godina zatvora.

Tako bi Trevor Džejkob, američki snouborder, ekstremni sportista, jutjuber, pilot i padobranac najverovatnije uskoro mogao da postane stanovnik jednog od američkih zatvora zbog Jutjub videa koji je postavio u decembru 2021. godine, a koji je od tada imao više od 3 miliona pregleda. 

U tom snimku, Džejkob leti svojim malim lakim jednomotornim avionom od aerodroma u Santa Barbari do kalifornijske šume Los Padres, noseći padobran. U jednom trenutku motor prestaje da radi i od iskače iz aviona. Uspešno se tada prizemljio nakon čega je u samom video rekao da je njegov motor otkazao. Dodao je, po prizemljenju i da je srećan što je živ.

Video, koji traje skoro 13 minuta, postavio je na svoj Jutjub kanal. Problem je, međutim, nastavo što je sve ovo namešteno. 

Džejkobu nije preostalo ništa drugo nego da prizna da je sve namestio i da je to uradio kako bi obezbedio sponzorstvo od kompanije koja prodaje različite proizvode.

Imao je za cilj da napravi viralan video na Jutjubu, ali je na kraju bio prinuđen da prizna krivicu i kaže da je ometao istragu zbog čega bi mogao da završi u zatvoru. Štaviše, kazna može da bude čak i 20 godina, a on će se uskoro pojaviti pred sudijom.

Inače, kada je ostao bez pilotske dozvole u aprilu 2022. pomalo je proročki rekao da će istina o toj situaciji vremenom izaći na videlo.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet