Fokus

Obrušio se deo planine u Sečuanu, poginulo 19 ljudi

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2023

-

09:06

Obrušio se deo planine u Sečuanu, poginulo 19 ljudi
Obrušio se deo planine u Sečuanu, poginulo 19 ljudi - Copyright Tanjug/Xinhua via AP

veličina teksta

Aa Aa

U obrušavanju dela planine na državnom šumskom gazdinstvu u Lešanu u provinciji Sečuan na jugozapadu Kine poginulo je 19 ljudi, petoro je lakše povređeno, a radnici u obližnjem rudniku su evakuisani na sigurnu lokaciju.

Potraga i spasavanje završeni su u nedelju uveče, a u toku je istraga ove nesreće, prenosi Global Tajms. Više od 180 spasilaca je poslato na lice mesta, opremljenih sa 14 specijalizovanih spasilačkih mašina za spasavanje.

U izveštajima sa mesta nesreće se navodi da je jedna velika stena pala i na zemljište rudarske kompanije i uništila neke proizvodne i stambene objekte.

"Na mestu nesreće nema mnogo meštana koji rade, većina radnika i žrtava su iz drugih mesta", izjavio je jedan seljanin i dodao da su putevi u selu zatvoreni nakon urušavanja koje je po svemu sudeći izazvano obilnim padavinama na ovom području.

Član osoblja koji radi u lokalnoj državnoj upravi potvrdio je da su spasioci angažovani na licu mesta i dodao da će javnost biti blagovremeno obaveštavana o situaciji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet