Fokus

Presuda za nesreću u SAD u kojoj je stradala devojka iz Srbije: Tri do 10 godina zatvora za izazivanje kobnog sudara

Komentari

Autor: Fox5

09/08/2023

-

19:21

Presuda za nesreću u SAD u kojoj je stradala devojka iz Srbije: Tri do 10 godina zatvora za izazivanje kobnog sudara
Presuda za nesreću u SAD u kojoj je stradala devojka iz Srbije: Tri do 10 godina zatvora za izazivanje kobnog sudara - Copyright Facebook.com/Tina tintor, Tanjug AP/Bizuayehu Tesfaye/Las Vegas Review-Journal via AP, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši igrač Las Vegas Rejdersa Henri Rags III osuđen je na najmanje tri, a najviše deset godina zatvora u državnom zatvoru nakon što je pristao da se izjasni krivim po dve tačke optužnice nakon nesreće 2021. u kojoj je poginula devojka srpskog porekla Tina Tintor i njen pas. 

Godinu i po dana koje je Rags proveo u pritvoru, neće se računati u odsluženu kaznu.

Okružni tužilac je saopštio da zbog sporazuma o priznavanju krivici, Rags neće moći da se žali na presudu.

Rags je prema presudi vozio brzinom od 251 kilometar na sat sa nivoom alkohola u krvi dvostruko većim od dozvoljenog kada je njegov Chevrolet Corvette udario i ubio Tinu Tintor u njenoj Tojoti RAV4 rano ujutro 2. novembra 2021, prenosi fox5

Ekipa Las Vegas Raiders odrekla se na draftu Ragsa kao pika iz Alabame istog dana. 

Rags je pristao da se izjasni krivim po optužbama za vožnju u pijanom stanju koje je rezultiralo smrću i ubistvom iz nehata. Zauzvrat, dodatne optužbe protiv njega su odbačene.

On je kratko govorio na početku ročišta, prihvatajući odgovornost za svoje postupke.

„Iskreno se izvinjavam. Nemam izgovor“, rekao je Rags. 

Facebook.com/Tina Tintor

 

 

Izvinio se, između ostalih, porodici žrtve, njegovoj porodici i saigračima. Takođe je objasnio da incident „nije prava slika” onog što je on u stvari, i izrazio je želju da se podigne svest o opasnostima vožnje u pijanom stanju i prekoračenjem brzine.

Ragsov advokat je primetio da je njegov klijent u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom više od godinu i po dana bez ijednog prekršaja. On je kategorisao Ragsovo ponašanje kao zaista „dolično“ i rekao da kazna ne odražava „ljubaznog, stidljivog, izuzetno bistrog i promišljenog mladića“ kakav je Rags. 

Dodao je da se optuženi "zaista kaje" zbog svojih postupaka. Zastupnik majke žrtve je takođe pročitao pripremljenu izjavu sudu, u kojoj se navodi da je njena ćerka ubijena i „oduzeta tuđim nemarom”.

Ona je govorila i o svojoj ćerki i pomenula njenu sklonost ka udomljavanju životinja lutalica. Njena majka je rekla da je žrtva „videla lepotu i život u svakoj duši“. 

„Njena lepota je nestala sa sveta“, primetila je njena majka.

Dodala je da se nada da bi svi kojima se tako nešto dogodi mogu „da krenu napred u brizi jedni za druge“. 

Predsedavajući sudija je nazvala slučaj „jednim od tragičnijih“ koje je videla. Ona je napomenula da Rags nije ranije imao krivični dosije i da je preživeo mnogo toga u svom životu pre ovog „traumatičnog, tragičnog slučaja“.  Takođe je istakla da pravosuđe zahteva doslednost, i imajući to u vidu, osudila je Raggsa na 36 do 120 meseci na koji su se strane dogovorile.

Izdržavaće i uporednu kaznu za lakšu prekršajnu prijavu.

Tina Tintor (23), devojka srpskog porekla koja je od pete godine živela u SAD, izgubila je život u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila početkom novembra 2021. u Las Vegasu. 

Policija je objavila da je u trenutku sudara "ševrolet korvete" i "tojote" sa Tinom u automobilu bio i njen pas. Drugim vozilom upravljao je ragbista Henri Rags III, koji je, kako je kasnije utvrđeno, bio pod dejstvom alkohola.

Sportista je, na deonici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat u automobil devojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava.

Komentari (0)

Svet