Fokus

Kineski ekspert: NATO želi "azijsku" Ukrajinu da bi poremetio razvojni program čitavog regiona

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2023

-

20:18

Kineski ekspert: NATO želi "azijsku" Ukrajinu da bi poremetio razvojni program čitavog regiona
Kineski ekspert: NATO želi "azijsku" Ukrajinu da bi poremetio razvojni program čitavog regiona - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

NATO želi da stvori "drugu Ukrajinu u Aziji" kako bi poremetio razvojne izglede čitavog azijskog regiona, upozorio je danas Feng Šaolej, direktor Centra za ruske studije na Istočnokineskom univerzitetu ECNU.

"NATO želi da stvori još jednu Ukrajinu u Aziji. Ovaj trend nije samo usmeren na obuzdavanje Kine, već i na blokiranje normalne razmene među azijskim zemljama i narušavanje razvojnih perspektiva Azije. Ozbiljne činjenice upozoravaju da nijedan priseban političar u svetu ne sme da dozvoli da NATO uništi budućnost celog sveta", predočio je kineski ekspert, prenosi TASS.

Komentarišući današnje upozorenje koje je učesnicima 11. Moskovske konferencije o međunarodnoj bezbednosti uputio ruski predsednik Vladimir Putin o mogućoj integraciji NATO sa AUKUS, vojnim savezom Australije, Velike Britanije i SAD, Feng je istakao da je to pokušaj proširenja NATO (na Aziju) zasnovan na sebičnim interesima određenih sila. 

"Predsednik Putin je u pravu: pokušaji širenja NATO u Aziji zasnovani su na sebičnim interesima desničarskih političkih snaga i vojno-industrijskog bloka, kao i na istorijskom iskustvu krstaških ratova. Njihov cilj je da se vrate u eru podele sveta na bazi isključivih ideologija", ukazao je Feng.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet