Fokus

Maskov SpaceX na sudu zbog politike zapošljavanja: Sumnjiče ga da izbegava angažovanje izbeglih i azilanata

Komentari

Autor: BBC

24/08/2023

-

23:12

Maskov SpaceX na sudu zbog politike zapošljavanja: Sumnjiče ga da izbegava angažovanje izbeglih i azilanata
Maskov SpaceX na sudu zbog politike zapošljavanja: Sumnjiče ga da izbegava angažovanje izbeglih i azilanata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američko ministarstvo pravde saopštilo je da tuži SpaceX Elona Maska, navodeći da kompanija diskriminiše izbeglice i tražioce azila u prilikom zapošljavanja. 

Ministarstvo pravde kaže da je SpaceX lažno tvrdio da mu nije dozvoljeno da zapošljava ne-američke državljane. Istraga Ministarstva pravde o SpaceX-u pokrenuta je nakon što je jedan  radnik optužio kompaniju za diskriminaciju. 

Komentar SpaceKs po ovom pitanju zatražio je BBC.

"Naša istraga je otkrila da SpaceX nije pošteno razmotrio zahteve za posao ili zapošljavao azilante i izbeglice zbog njihovog statusa državljanstva i nametnuo je ono što je predstavljalo zabranu njihovog zapošljavanja bez obzira na njihovu kvalifikaciju, kršeći savezni zakon," rekla je Kristen Klark, pomoćnica glavnog tužioca Odeljenja za građanska prava Ministarstva pravde.

Klark je dodala da je istraga Ministarstva pravde otkrila da su „oni koji regrutuju radnike SpaceX-a i visoki zvaničnici preduzeli radnje koje su aktivno obeshrabrile azilante i izbeglice da traže prilike za posao u kompaniji“.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet