Fokus

Vojska SAD: U "kolektivnom samoodbrambenom vazdušnom napadu" ubijeno 13 boraca militantne grupe Al Šabab

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2023

-

19:20

Vojska SAD: U "kolektivnom samoodbrambenom vazdušnom napadu" ubijeno 13 boraca militantne grupe Al Šabab
Vojska SAD: U "kolektivnom samoodbrambenom vazdušnom napadu" ubijeno 13 boraca militantne grupe Al Šabab - Copyright Tanjug/AP/Farah Abdi Warsameh

veličina teksta

Aa Aa

Američka vojska saopštila je danas da je ubila 13 boraca militantne islamističke grupe Al Šabab na jugu Somalije u, kako je navela, "kolektivnom samoodbrambenom vazdušnom napadu", na zahtev somalijske vlade. 

Američka komanda u Africi (AFRICOM) saopštila je da je sprovela vazdušni napad u subotu na Al Šabab u blizini Sejere na zahtev somalijske vlade, a da u napadu nijedan civil nije poginuo, niti je povređen.

Somalijska vojska i saveznički borci u petak su zauzeli grad El Bur koji je glavno uporište Al Šababa u centralnom regionu zemlje, preneo je Rojters.

Somalijska vlada i savezničke snage započele su pre godinu dana kampanju za potiskivanje Al Šababa van centralnih delova zemlje, iako je grupa koja je povezana s Al Kaidom, nastavila da izvodi velike napade. 

Mnogi vojni analitičari i oni koji su uključeni u kampanju ocenili su da je nerealno obećanje somalijske vlade da će eliminisati Al Šabab.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet