Fokus

Skandal u Australiji: Avio-kompanija Kvantas ervejz prodavala karte za otkazane letove?

Komentari

Autor: Tanjug

31/08/2023

-

14:45

Skandal u Australiji: Avio-kompanija Kvantas ervejz prodavala karte za otkazane letove?
Skandal u Australiji: Avio-kompanija Kvantas ervejz prodavala karte za otkazane letove? - Copyright AP/Mark Baker

veličina teksta

Aa Aa

Australijska komisija za konkurenciju i potrošače (ACCC) podnela je danas tužbu protiv avio-kompanije Kvantas ervejz zbog toga što je ovaj avio-prevoznik navodno prodavao karte za hiljade letova koji su prethodno bili otkazani. 

ACCC je u sudskom podnesku navela da je Kvantas ervejz prekršio zakon o potrošačima time što je između maja i jula 2022. godine prodao karte za više od 8.000 letova, a nije saopštio kupcima da su pomenuti letovi ranije otkazani, prenosi Rojters.

Kvantas ervejz je u jednom slučaju prodavao karte za let od Sidneja do San Franciska i 40 dana nakon što je ovaj let otkazan, naveo je ACCC. 

Ova tužba bi mogla da nanese štetu brendu Kvantas ervejz koji inače u poslednje vreme ima dosta problema, izjavio je zamenik direktora Instituta za studije saobraćaja i logistike Univerziteta u Sidneju Riko Merkert.

Australijski avio-prevoznik je od kraja 2021. godine, kada su ponovo otvorene granice Australije nakon pandemije virusa korona, na udaru kritika zbog otkazivanja letova, gubljenja prtljaga i dugog čekanja na aerodromima usled nedostatka osoblja.
 

Komentari (0)

Svet