Planeta

Policijski čas u Indiji: Brutalne kazne za nepoštovanje epidmioloških mera (FOTO)

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2021

-

20:58

Policijski čas u Indiji: Brutalne kazne za nepoštovanje epidmioloških mera (FOTO)
Policijski čas u Indiji: Brutalne kazne za nepoštovanje epidmioloških mera (FOTO) - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Poznato je da policija u Indiji na sebi svojstven način kontroliše pridržavanje propisanih mera tokom epidemije virusa korona. 

U ovoj zemlji borba protiv kovida 19 shvaćena je u bukvalnom smislu. Policiji je dozvoljeno da motkama udara prolaznike koji ne nose maske ili su se zatekli napolju za vreme policijskog časa. 

O tome svedoče i fotografije na kojima organi reda primenjuju rigorozne metode zastrašivanja.

Profimedia

 

Nakon strožih propisa zaključavanja koji su propisani za indijsku državu Asam, koji zabranjuju kretanje od 11 sati pre podne do 5 sati ujutru, sada su se pojavili i snimci policije koja palicama tuče one koji se o te mere ogluše. 

O brutalnosti indijske policije svedoče brojni snimci na društvenim mrežama. Svetska javnost  ostala je nedavno zabezenkuta kada se pojavio klip na kome kažnjavaju džeparoše na ulici.

Dvojica policajca su držala izgrednike, dok je treći velikim, drvenim štapom udarao po zadnjem delu tela.

Podsetimo, od početka pandemije u Indiji je potvrđeno ukupno 25,77 miliona slučajeva COVID-19, a 283.248 pacijenta su preminula.

Ova zemlja je po broju potvrđenih slučajeva druga na svetu, posle SAD, a po broju preminulih treća, posle SAD i Brazila.

Zemlja se našla u teškoj situaciji tokom poslednjeg talasa epidemije, koji sada počinje da jenjava, jer u bolnicama nije bilo dovoljno kiseonika niti slobodnih kreveta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet