Planeta

Karlson objavljuje intervju sa Putinom u ponoć, mediji tvrde da se u Moskvi sastao sa Snoudenom

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2024

-

23:19

Karlson objavljuje intervju sa Putinom u ponoć, mediji tvrde da se u Moskvi sastao sa Snoudenom
Taker Karlson - Copyright Tanjug/AP/Richard Drew

veličina teksta

Aa Aa

Američki voditelj Taker Karlson objavio je danas sliku sa intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i najavio da će intervju biti objavljen u ponoć po srednjoevropskom vremenu.

On je naveo da će intervju prvo biti objavljen na njegovom zvaničnom sajtu.

Karlson je u najavi za ovaj intervju, koji je naišao na kritike zapadnih medija i pre nego što je objavljen, rekao da ga je Bela kuća već dva puta sprečila da razgovara sa Putinom.

On je dodao da je uradio intervju sa predsednikom Rusije zato što je to posao novinara.

"Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude", rekao je Karlson na video-snimku objavljenom na društvenim mrežama.

Mediji: Sastanak sa Snoudenom

Karlson se tokom boravka u Moskvi sastao sa uzbunjivačem i bivšim službenikom američke Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) Edvardom Snoudenom, objavio je Semafor.

Snouden je u Rusiji od 2013. godine gde je dobio azil i državljanstvo nakon što je objavio niz tajnih dokumenata o američkim i britanskim programima nadzora.

Američki portal piše da se Karlson u Moskvi sastao i sa bivšom zaposlenom u Senatu Tarom Rid koja je optužila predsednika SAD Džozefa Bajdena za seksualno zlostavljanje, što je on negirao.

Ona se prošle godine preselila u Rusiju.

Kirbi poručuje Amerikancima da ne treba da veruju Putinu

Portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi izjavio je danas da intervju neće promeniti stav američke javnosti o podršci Ukrajini.

"Ne mislim da će se američki narod pokolebati zbog jednog intervjua", rekao je Kirbi na brifingu za novinare, prenosi RT.

On je poručio Amerikancima da ne treba da veruje onome što Putin bude izgovorio.

 

 

 

Komentari (0)

Svet