Planeta

Bil Gejts priznao da je pogrešio što se družio s Epstajnom, kao i da ga je razvod rastužio

Komentari

Autor: Jutarnji

06/08/2021

-

14:49

Bil Gejts priznao da je pogrešio što se družio s Epstajnom, kao i da ga je razvod rastužio
Bil Gejts - Copyright AP/Ludovic Marin

veličina teksta

Aa Aa

Bill Gates (65) priznao je u intervjuu koji je dao za CNN da je pogrešio što je provodio vreme s pedofilom Džefrijem Epstajnom i priznao  da su zajedno bili na nekoliko večera.

Priznao je i da je razvod od supruge Melinde Frenč Gejts bio za njega izvor velike tuge.
Veza Gejtsa i Epstajna datira još iz 2011, kada je Epstajn uplatio sredstva u fond Gejts i JP Morgan, ali tačka razdora između njega i supruge Melinde nastala je u septembru  2013.

Melinda je tada prijateljima kazala kako je besna zbog njegovog druženja s osuđenim pedofilom i kako ne želi da ima nikakve veze s tim. Advokate za razvod je angažovala 2019. kada su informacije o susretima Gejtsa s Epstajnom dospeli u javnost.

Gejts je seksualnog prestupnika posetio u njegovoj kući više desetina puta, a s njim je čak razgovarao o svom braku, kada mu je Epstajn savetovao da se razvede.

Tanjug/AP

 

Milijarder je za CNN kazao da je i on bio zabrinut zbog Epstajna, koji je priznao krivicu i osuđen 2008. zbog navođenja maloletnice na prostituciju - godinama pre nego što ga je upoznao Gejts.

"Bio sam s njim na nekoliko večera nadajući se da će  Epstajn da osigura milione dolara za filantropsku organizaciju koja se bavi globalnim zdravljem. Kad sam video da od toga neće biti ništa, prekinuo sam kontakte, istakao je Gejts.

On je priznao da je bila velika greška što je provodio vreme sa Epstajnom.

Portparol Bila Gejtsa rekao je za Insajder da on nije ostvario ni poslovnu vezu ni prijateljstvo i da su susreti sa Epstajnom bili isključivo u vezi sa filantropijom.

Na pitanja voditelja da li žali zbog razvoda i navoda da se nepristojno ponašao na svom radnom mestu, Gejts nije dao konkretan odgovor. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet