Planeta

Dva tela nađena u vodi posle rušenja mosta u Baltimoru: Smatra se da među nestalima nema preživelih

Komentari

Autor: Tanjug

28/03/2024

-

07:56

Dva tela nađena u vodi posle rušenja mosta u Baltimoru: Smatra se da među nestalima nema preživelih
Dva tela nađena u vodi posle rušenja mosta u Baltimoru: Smatra se da među nestalima nema preživelih - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

veličina teksta

Aa Aa

Policija američke savezne države Merilend saopštila je da su pronađena dva tela u automobilu u reci Patapsko gde se u utorak ujutru srušio most "Frensis Skot Ki" nakon što je u njega udario teretni brod.

Dva muškarca od 35 i 26 godina pronađena su 7,6 metara ispod vode, prenosi CBS njuz.

Do nesreće je došlo u utorak nakon što je u jedan od stubova mosta udario kontejnerski brod "Dali".

Žrtve su pale s visine od 50 metara u vodu u kojoj je u vreme rušenja bilo oko -1 stepeni Celzijusa, rekao je portparol baltimorske vatrogasne stanice Kevin Kartrajt.

Tanjug/AP Photo/Matt Rourke

 

U utorak je takođe objavljeno da je kontejnerski brod "Dali" koji je udario u most, bio uključen i u jedan incident u luci Antverpen u Belgiji 2016. godine.

Lokalne vlasti su u utorak uveče saopštile da su spasilačke ekipe obustavile potragu za šest ljudi koji su nestali nakon rušenja mosta u Baltimoru, pošto se pretpostavlja da su mrtvi.

Prethodno je saopšteno da su spasioci tragali za do 20 ljudi, dok je načelnik vatrogasne službe Baltimora Džejms Valas izjavio u utorak da su spasene dve osobe iz reke Patapsko.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet