Planeta

U bombaškom napadu i pucnjavi u vojnoj bolnici u Kabulu poginulo najmanje 25 osoba

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

11:58

U bombaškom napadu i pucnjavi u vojnoj bolnici u Kabulu poginulo najmanje 25 osoba
U bombaškom napadu i pucnjavi u vojnoj bolnici u Kabulu poginulo najmanje 25 osoba - Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u napadu na najveću vojnu bolnicu u Kabulu porastao je na 25, a provređeno je više od 50 ljudi, saopštili su danas zvaničnici.

Prethodno su svetski mediji javili da je najmanje 19 ljudi poginulo, a 43 je povređeno kada su dve eksplozije odjeknule u bolnici u prestonici Avganistana, nakon čega je nekoliko napadača otvorilo vatru.

Jedan neimenovani zvaničnik talibana optužio je bombaša samoubicu i naoružanog napadača da stoje iza napada i poručio da su svi napadači stradali.


"Napad je inicirao bombaš samoubica na motociklu, koji je digao sebe u vazduh na ulazu u bolnicu", rekao je.

Očevici su za Al Džaziru rekli da je eksplodirao automobil bomba.

Zamenik portparola Islamskog Emirata rekao je novinarima da su najmanje dve eksplozije odjeknule na ulazu u bolnicu sa 400 kreveta u Kabulu.

U blizini vojne bolnice Mohamed Daud Kan čula se i pucnjava, naveli su očevici i portparol vlade.

Na fotografijama, koje su objavili pojedini građani, vidi se oblak dima koji se uzdiže nad mestom gde su odjeknule eksplozije.

Islamska Država, koja je izvršila niz napada na džamije i druge mete od kako su talibani preuzeli vlast u Kabulu u avgustu ove godine, izvršila je 2017. godine napad na bolnicu koja ima 400 kreveta, a tom prilikom stradalo je više od 30 ljudi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet