Planeta

Kina pozvala građane na nošenje maski i rukavica prilikom otvaranja pošiljki iz inostranstva

Komentari

Autor: Tanjug

18/01/2022

-

11:36

Kina pozvala građane na nošenje maski i rukavica prilikom otvaranja pošiljki iz inostranstva
Kina pozvala građane na nošenje maski i rukavica prilikom otvaranja pošiljki iz inostranstva - Copyright Tanjug/Tao Ming/Xinhua via AP

veličina teksta

Aa Aa

Kineske vlasti su pozvale danas građane da nose maske i rukavice kada otvaraju poštu, posebno onu iz inostranstva, nakon tvrdnje da je prvi slučaj omikron soja otkriven u Pekingu, možda stigao preko paketa iz Kanade. Kineske vlasti, koje su obećale da će pojačati dezinfekciju pošte koja stiže iz inostranstva, insistiraju na tome da poštansko osoblje koje se bavi time u potpunosti bude vakcinisano, prenosi agencija Rojters.

"Smanjite kupovinu robe iz inostranstva ili primanje pošte iz inostranstva", prenela je kineska državna televizija CCTV sinoć u objavi na društvenim mrežama.

"Obavezno se zaštitite tokom primopredaje licem u lice i nosite maske i rukavice; pokušajte da otvorite paket na otvorenom”, dodaje se u toj objavi.

Zdravstveni zvaničnici su saopštili da je osoba zaražena omikron sojem otvorila paket iz Kanade koji je poslat preko Sjedinjenih Država i Hong Konga, i da se prenos preko paketa "ne može isključiti".

Slične predloge o tome kako postupati sa paketima, ne samo onima iz inostranstva, dala je i kineska Nacionalna zdravstvena komisija na svom zvaničnom WeChat nalogu. U Kini je danas potvrđeno 127 novih lokalnih slučajeva korona virusa sa potvrđenim simptomima.

Najnovije mere predostrožnosti dolaze manje od tri nedelje uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Pekingu, i u trenutku kada nekoliko kineskih gradova radi na suzbijanju novog talasa zaraze koronavirusom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet