Planeta

Dvoje poginulih i više oštećenih kuća u zemljotresu na Haitiju

Komentari

Autor: Tanjug

24/01/2022

-

19:02

Dvoje poginulih i više oštećenih kuća u zemljotresu na Haitiju
Ilustracija za jačinu zemljotresa - Copyright AP/STR

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje dve osobe poginule su danas kada je zemljotres jačine 5,3 stepeni po Rihterovoj skali, praćen serijom manjih potresa, pogodio Haiti, saopštila je haićanska služba za vanredne situacije.

U saopštenju se navodi da su najmanje dve osobe stradale, dok su još dve povređene i da je oštećeno najmanje 35 kuća, preneo je Asošijeted pres.

 

 

U izveštaju Američke geološke nadzorne službe se kaže da se prvi potres jačine 5,3 stepena osetio najpre oko grada Le Kaj na jugu ostrva, a da je potom usledila serija slabijih potresa jačine od 4,4 do 5,1 stepeni po Rihteru, samo šest meseci nakon razornog zemljotresa jačine 7,2 stepeni koji je u istom području usmrtio više od 2.000 ljudi i izazvao ogromna razaranja i štetu, prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da je u današnjem zemljotresu poginula jedna osoba i da su brojne druge povređene.

Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC) se oglasio ranije informacijom da je Haiti pogodio zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali, da bi potom redukovao jačinu na 5,2 stepena, navodeći da se zemljotres dogodio na dubini od 10 kilometara.

Haiti se i dan danas oporavlja od razornog zemljoitresa iz 2010. godine u kojem je život uzgubilo više od 200 hiljada ljudi, dodaje Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet