Planeta

Huti prete da će otpočeti novu vojnu operaciju duboko unutar Emirata

Komentari

Autor: Tanjug

30/01/2022

-

23:37

Huti prete da će otpočeti novu vojnu operaciju duboko unutar Emirata
Huti prete da će otpočeti novu vojnu operaciju duboko unutar Emirata - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Portparol pobunjeničkog pokreta Huti u Jemenu izjavio je večeras da će u narednih nekoliko sati otkriti detalje nove vojne operacije duboko unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova informacija je objavljena na Tviteru, bez dodatnih detalja, iako iz UAE nije bilo potvrde da je zemlja na meti jemenskih pobunjenika, prenosi Rojters.

Huti su izveli smrtonosni napad na Abu Dabi 17. januara, a drugi napad je osujećen 21. januara, nakon što su jemenske milicije koje podržavaju UAE intervenisale duž linije fronta, podseća britanska agencija.

Huti, koji se bore protiv vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom u kojoj su i UAE, najavili su da im je cilj da kazni UAE zbog podrške milicijama koje blokiraju njihove pokušaje da zauzmu regione za proizvodnju nafte u Jemenu.

UAE presreli i uništili raketu jemenskih Hutija

Ujedinjeni Arapski Emirati saopštili su danas da su presreli balističku raketu koju su ispalili jemenski pobunjenici Huti u trenutku dok je u prvoj poseti UAE boravio izraelski predsednik Isak Hercog.

Ministarstvo odbrane Emirata saopštilo je da je raketa presretnuta i uništena, kao i da su njeni ostaci pali na nenaseljeno područje, prenosi Rojters.

Nije navedeno da li je projektil gađao glavne gradove UAE Abu Dabi ili Dubai, bliskoistočne poslovne i turističke centre.

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštila je da se vazdušni saobraćaj u toj zalivskoj zemlji odvija kao i obično i da su svi letovi funkcionisali neometano uprkos napadu, javila je državna novinska agencija VAM.

Ranije večeras portparol pobunjeničkog pokreta Huti u Jemenu izjavio je da će u narednih nekoliko sati otkriti detalje nove vojne operacije duboko unutar Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ova informacija je objavljena na Tviteru, bez dodatnih detalja, iako iz UAE nije bilo potvrde da je zemlja na meti jemenskih pobunjenika, preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet