Agrobiznis

Nagrada za KPZ Sremska Mitrovica: Zatvorenici napravili prikolicu za navodnjavanje sa solarnim panelima

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2021

-

13:48

Nagrada za KPZ Sremska Mitrovica: Zatvorenici napravili prikolicu za navodnjavanje sa solarnim panelima
Nagrada za KPZ Sremska Mitrovica: Zatvorenici napravili prikolicu za navodnjavanje sa solarnim panelima - Copyright E-Stock/Dušan Milenković

veličina teksta

Aa Aa

Kazneno-popravni zavod u Sremskoj Mitrovici nagrađen je Velikom zlatnom medaljom na tek završenom Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, za jedinstvenu poljoprivrednu prikolicu sa mobilnim solarnim panelima. Reč je o prikolici koja omogućava poljoprivrednicima da navodnjavaju velike obradive površine na kojima nema električne energije, saopštila je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Direktor Uprave Dejan Carević ocenio je da je reč o ogromnom priznanju imajući u vidu činjenicu da se na sajmu pojavilo više od 1.500 izlagača iz 61 države.

"Ovaj potpuno novi proizvod u poljoprivredi nastao je kao rezultat posvećenog rada zaposlenih u Službi za obuku i upošljavanje i osuđenih lica koji su angažovani u metalskom pogonu posle završene obuke", rekao je on.

Carević je podsetio da se u metalskom pogonu u KPZ u Sremskoj Mitrovici godišnje proizvede više od 200 poljoprivrednih prikolica "Dubrava", nosivosti od 4, 5, 8 i 10 tona, koje su decenijama unazad tražene među poljoprivrednicima.

On takođe navodi da je nagrada sajma podsticaj i za druga osuđena lica da se priključe nekoj od stručnih obuka u zavodima kako bi stekli potrebno znanje za neko od desetine deficitarnih zanimanja.

"Sa druge strane, poslodavci su iskoračili iz sveta predrasuda i sve je više društveno odgovornih firmi koje zapošljavaju bivše osuđenike sa stečenim sertifikatima i zanatom u rukama", zaključio je Carević.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis