Agrobiznis

Objavljeno video uputstvo za prijavu za subvencije po hektaru obradive zemlje

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2023

-

13:09

Objavljeno video uputstvo za prijavu za subvencije po hektaru obradive zemlje
Objavljeno video uputstvo za prijavu za subvencije po hektaru obradive zemlje - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede objavilo je detaljno video uputstvo sa procesom prijavljivanja za subvencije koje po hektaru obradive zemlje iznose 9 000 dinara. 

Ministarstvo je ranije objavilo javni poziv za davanja po hektaru, koji je počeo 7. aprila, a poljoprivredni proizvođači će svoje zahteve moći da podnose do 31. maja.

Kako su saopštili iz ministarstva, prilikom objave konkursa, neće biti čekanja zatvaranja javnog poziva, već će poljoprivrednicima sredstva biti isplaćivana odmah po obradi zahteva, kako bi što pre došli do novca koji im je potreban za setvu.

Subvencija po hektaru obuhvata 6.000 dinara plus 3.000 dinara regres za gorivo.

Kako bi što veći opseg poljoprivrednika mogao da dobije ovu vrstu podsticaja, ove godine je pomeren datum preseka stanja registrovanih gazdinstava i produžen sve do kraja trajanja javnog poziva, saopštili su iz ministarstva.

Ranije je bilo propisano da za ovu vrstu subvencija mogu konkurisati poljoprivredna gazdinstva koja su bila registrovana do septembra prethodne godine.

Video je objavljen na zvaničnom Instagram profilu @ministarstvopoljoprivrede.

Iz ministarstva navode da se svi poljoprivrednici o dodatnim pitanjima besplatnim pozivom mogu informisati na broj 0800 106 107 ili posetite najbližu Poljoprivrednu savetodavnu stručnu službu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis