Biznis vesti

Konferencija Bloomberg Adria o trendovima u industriji finansija i osiguranja: Šta ostaje ključno pitanje u 2024.

Komentari

Autor: Bloomberg Adria

14/03/2024

-

15:29

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Bloomberg Adria organizuje 28. marta u Beogradu konferenciju posvećenu trendovima u industriji finansija i osiguranja u 2024. godini, uz učešće lidera finansijskih instituciji koji će nastojati da rasvetle pravce razvoja. 

U najavi konferencije, Bloomberg Adria navodi da svetski lideri finansijske industrije od 2024. godine očekuju da donese završnicu u borbi protiv inflacije, da odredi sudbinu trenutnog poslovnog ciklusa, ali i političko liderstvo i to u polovini svetske ekonomije.

Možda je to razlog zašto su mnoge prognoze koje se odnose na globalni rast, geopolitiku, i performanse konkretnih sektora, tako oprezne.

Međutim, oko jednog postoji slaganje, a to je prekretnica kada su u pitanju kamatne stope i to nakon najagresivnijeg ciklusa povećanja u poslednje četiri decenije.

Vodeće centralne banke će u 2024. preći na smanjivanje troškova zaduživanja, ali ključno pitanje i dalje ostaje - kada?

Zajedno sa tim pitanjem 2024. donosi nove nepoznate koje dolaze sa tehnološkim napretkom i uspehom finansijskih igrača da novitete implementiraju, kreiraju i prilagode im se, zarad generisanja veće vrednosti.

U tako delikatnoj godini, guvernerka  NBS Jorgovanka Tabaković, lideri finansijskih institucija, rasvetljavaju pravac razvoja ove industrije i otkrivaju ključne trendove koji će je oblikovati.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis